Tervetuloa suomen-, ruotsin-, saksan- tai englanninkieliselle patikointiretkelle tai pidemmälle vaellukselle retkiopas ja diplomikielenkääntäjä Pentti Ruotsalaisen opastuksella!

Voimme tehdä lyhyitä muutaman tunnin tai puolen päivän patikointeja nuotiotaukoineen Pihtiputaalla, vaeltaa vaikkapa 7-60 km retkiä Etelä- ja Keski-Suomen pisimmällä (yli 130 km) yhtenäisellä vaellusreitillä Peuran Polulla Keski-Suomessa. Vaihtoehtoisesti voimme lähteä esim. Pyhä-Häkin kansallispuistoon Saarijärvelle/Kannonkoskelle tai Tunturi-Lappiin UKK-puistoon tukikohtanamme Saariselkä tai Suomen Ladun retkikeskus Kiilopää. Luontoretkien hinnat suomenkielisinä ovat vain 28 euroa tunnilta, ruotsin-, saksan- ja englanninkielisinä samoin.  Jos teitä on vaikkapa neljän ryhmä, tuntiveloitus yhdeltä on siis vain 7 euroa!  Kilometriveloitus on myös edullinen: 30c/km. Pihtiputaalla olen valmistellut 2,5 kilometrin, nuotiotulineen noin kahden  tunnin kierroksen kirkonkylän lähellä olevalla Heinäjoen luontopolulla.

Pentti Ruotsalainen on käynyt yhden lukuvuoden pituisen eräopaskurssin ja täydentänyt osaamistaan omilla vaelluksillaan.

Kuva: Riitta Avikainen

Runsaan kilon painoisen lohen puolikkaasta saa loimulohta 2-3 herkuttelijalle.

Kuva: Olli Lähdesmäki

 

Erämaakierrokseksi olen valmistellut Yölammelta lähtevän  kierroksen, jonka aikana näemme juhlavan tutkimattomat yli 3-metriset kasvot palvontapaikalla Imarrekivessä.  Tämä mielenkiintoinen kierros nuotiomakkaranpaistoineen kestää noin 3-4 tuntia, ajomatkoineen keskustasta  runsaat 4-5 tuntia.
Do join us and hike with us either in Central  Finland or in Lapland! 🙂 Yhteystiedot/Contact information Pentti Ruotsalainen Kaartotie Road 1 FI-44800 Pihtipudas penttiruots@gmail.com gsm +358 50 362 32 71