Tervetuloa suomen-, ruotsin- tai englanninkieliselle patikointiretkelle tai pidemmälle vaellukselle eräopas ja diplomikielenkääntäjä Pentti Ruotsalaisen opastuksella!

Voimme tehdä lyhyitä muutaman tunnin tai puolen päivän patikointeja nuotiotaukoineen Pihtiputaalla, vaeltaa vaikkapa Etelä- ja Keski-Suomen pisimmällä (yli 130 km) yhtenäisellä vaellusreitillä Peuran Polulla Keski-Suomessa  tai lähteä tunturiin UKK-puistoon tukikohtanamme Saariselkä tai Suomen Ladun retkikeskus Kiilopää.

Luontoretkien hinnat suomenkielisinä ovat vain 12 euroa tunnilta, ruotsin- ja englanninkielisinä samoin.  Jos teitä on vaikkapa neljän ryhmä, tuntiveloitus yhdeltä on siis vain 3 euroa!  Kilometriveloitus on myös edullinen: 30c/km.

Pihtiputaalla olen valmistellut 2,5 kilometrin, nuotiotulineen noin kahden  tunnin kierroksen kirkonkylän lähellä olevalla Heinäjoen luontopolulla.

Pentti Ruotsalainen on käynyt yhden lukuvuoden pituisen eräopaskurssin ja täydentänyt osaamistaan omilla vaelluksillaan.

Kuva: Riitta Avikainen

Runsaan kilon painoisen lohen puolikkaasta saa loimulohta 2-3 herkuttelijalle.

Kuva: Olli Lähdesmäki

Erämaakierrokseksi olen valmistellut Yölammelta lähtevän  kierroksen, jonka aikana näemme juhlavan tutkimattomat 3-metriset kasvot palvontapaikalla Imarrekivessä.  Tämä mielenkiintoinen kierros nuotiomakkaranpaistoineen kestää noin 3 tuntia, ajomatkoineen keskustasta  runsaat 4 tuntia.

Do join us and hike with us either in Central  Finland or in Lapland! 🙂

Yhteystiedot/Contact information

Pentti Ruotsalainen

Kaartotie Road 1

FI-44800 Pihtipudas

penttiruots@gmail.com

gsm +358 50 362 32 71