Tervetuloa suomen-, ruotsin- tai englanninkieliselle patikointiretkelle tai pidemmälle vaellukselle eräopas ja diplomikielenkääntäjä Pentti Ruotsalaisen opastuksella!

Voimme vaeltaa vaikkapa Etelä- ja Keski-Suomen pisimmällä (yli 130 km) yhtenäisellä vaellusreitillä Peuran Polulla Keski-Suomessa, tehdä lyhyitä muutaman tunnin tai puolen päivän patikointeja Pihtiputaalla tai lähteä tunturiin UKK-puistoon tukikohtanamme Saariselkä tai Suomen Ladun retkikeskus Kiilopää.

Luontoretkien hinnat suomenkielisinä ovat 20 euroa tunnilta, ruotsin- ja englanninkielisinä 24 euroa tunnilta.  Jos teitä on vaikkapa neljän ryhmä, tuntiveloitus on siis vain 5-6 euroa!  Kilometriveloitus on myös edullinen: 30c/km.

Pihtiputaalla olen valmistellut 2,5 kilometrin/nuotiotulineen noin kahden  tunnin kierroksen kirkonkylän lähellä olevalla Heinäjoen luontopolulla.

Pentti Ruotsalainen on käynyt yhden lukuvuoden pituisen eräopaskurssin ja täydentänyt osaamistaan omilla vaelluksillaan.

Kuva: Riitta Avikainen

Runsaan kilon painoisen lohen puolikkaasta saa loimulohta 2-3 herkuttelijalle.

Kuva: Olli Lähdesmäki

Erämaakierrokseksi olen valmistellut Yölammelta lähtevän Muinaisten Pyyntömiesten  Pyhien Paikkojen kierroksen, jonka aikana näemme mm. 10 000 vuotta vanhojen hylkeenpyyntöasumusten jäljet sekä ex-ministeri Mauri Pekkarisen kaksimetriset kasvot palvontakivessä.  Pyyntömiehen kierros nuotiomakkaranpaistoineen kestää noin 3 tuntia, loimulohivaihtoehdolla  viitisen  tuntia.

Do join us and hike with us either in Central  Finland or in Lapland!

Yhteystiedot/Contact information

Pentti Ruotsalainen

Kaartotie Road 1

FI-44800 Pihtipudas

penttiruots@gmail.com

gsm +358 50 362 32 71