Tervetuloa suomen-, ruotsin-, saksan- tai englanninkieliselle patikointiretkelle tai pidemmälle vaellukselle retkiopas ja diplomikielenkääntäjä Pentti Ruotsalaisen opastuksella!

Voimme tehdä lyhyitä muutaman tunnin tai puolen päivän patikointeja nuotiotaukoineen Pihtiputaalla, esimerkiksi Harjuntakasen Kivikuninkaan vieraaksi (ks. alla), vaeltaa vaikkapa 7-60 km retkiä Etelä- ja Keski-Suomen pisimmällä (yli 130 km) yhtenäisellä vaellusreitillä Peuran Polulla Keski-Suomessa. Vaihtoehtoisesti voimme lähteä esim. Pyhä-Häkin kansallispuistoon Saarijärvelle/Kannonkoskelle tai Tunturi-Lappiin UKK-puistoon tukikohtanamme Saariselkä tai Suomen Ladun retkikeskus Kiilopää. Luontoretkien hinnat suomenkielisinä ovat vain 28 euroa tunnilta, ruotsin-, saksan- ja englanninkielisinä samoin.  Jos teitä on vaikkapa neljän ryhmä, tuntiveloitus yhdeltä on siis vain 7 euroa!  Kilometriveloitus on myös edullinen: 30c/km. Pihtiputaan keskustan lähelle olen valmistellut 2,5 kilometrin, nuotiotulineen, maissintähkän tai makkaranpaistoineen sekä nokipannukahveineen noin kahden  tunnin kierroksen kirkonkylän lähellä olevalla Heinäjoen luontoreitillä.

Kivikuninkaan suudelma tuottaa onnea! 😉

Lähde ystäviesi kanssa opastuksellani Kivikuninkaan Kierrokselle! Kun annat Imarrekiven neljämetrisen Kivikuninkaan suudella kivikoruasi, siitä tulee voimakoru, joka vähentää huonon onnesi minimiin! 😉 ! Noin 7 kilometrin kierroksen aloitamme Yölammilta, mistä kuljemme vastapäivään Käyräs-järvien välistä Imarrekivelle, fiilistelemme siinä, keitämme nokipannukahvit laavulla kauniin Harjuntakasen rannalla ja palaamme ympyräreitin toista kaarta Yölammille. Automatkoineen Pihtiputaan keskustasta laatuaikaa kuluu tähän 6-7 tuntia, mutta jokainen minuutti on sen arvoinen! Hinta opastuksineen, nuotiomakkaroineen ja kahveineen vain 240 euroa, eli vaikkapa neljän hengen seurueelle vain 60 egeä per patikoija! 🙂 Katso kuvia Kivikuninkaasta ja sen ympäristöstä kohdasta Luontoretket/Aikataulut!

Pentti Ruotsalainen on käynyt yhden lukuvuoden pituisen eräopaskurssin ja täydentänyt osaamistaan omilla vaelluksillaan sekä lisäkurssein.

Kuva: Riitta Avikainen

Runsaan kilon painoisen lohen puolikkaasta saa loimulohta 2-3 herkuttelijalle.

Kuva: Olli Lähdesmäki

 

Erämaakierrokseksi olen valmistellut Yölammelta lähtevän  kierroksen, jonka aikana näemme juhlavan tutkimattomat yli 4-metriset kasvot palvontapaikalla Imarrekivessä.  Tarinan mukaan Imarrekiven Kivikuninkaan suudelma antaa esim. kiviselle kaulakorullesi erikoisen Voiman! Tämä mielenkiintoinen kierros nuotiomakkaranpaistoineen ja nokipannukahveineen kestää noin noin 4 tuntia, ajomatkoineen keskustasta  runsaat reilut kuusi tuntia. Katso kuvia Imarrekiven Kivikuninkaasta ja muusta Harjuntakasen luonnonsuojelualueen tarjonnasta kohdasta ”Luontomatkailu/Aikataulut” ! 🙂
Do join us and hike with us either in Central  Finland or in Lapland! 🙂 Yhteystiedot/Contact information Pentti Ruotsalainen Kaartotie Road 1 FI-44800 Pihtipudas penttiruots@gmail.com gsm +358 50 362 32 71